A különböző országokban használt macskabajusznövény 7 jótékony hatása az egészségre

A különböző országokban használt macskabajusznövény 7 jótékony hatása az egészségre
,

lightningmedia.com – A macskabajsznövény 7 jótékony hatása az egészségre, különböző országokban. Orthosiphon mineus Hajlított. vagy macskabajuszflóra egyike a hagyományos orvoslásként gyakran használt gyógynövényeknek. A Bogor Institute of Expertise jelentése szerint a macskabajusz növényének gyakran használt része a levelek.

Ez az egy flóra általában vadon növekszik, de a macskabajusz növény számtalan jótékony hatása miatt ezt a növényt is bőségesen birtokolják az emberek a ház udvarán, mint gyógynövényt.

Yin-Sir Chung és munkatársai “A macskabajszának (Misai Kucing) a központi idegrendszerre gyakorolt ​​​​védelmi hatásainak szisztematikus áttekintése” című folyóirat alapján. A macska vagy az Orthosiphon mineus (Os) feltehetően Délkelet-Ázsiából, különösen Indonéziából, Malajziából és Thaiföldről érkezett. A macskabajusznak is különböző becenevei vannak különböző helyeken.

A macskabajusz néhány elnevezése, beleértve a „Java tea”, „Neko no hige” (Japán), „Ma xu cao” (Kína), „Misai cat” vagy „Rukun dzsungel” (Malajzia), macskabajusz, „Pa-Yab” -Mek” (Thaiföld), „Kabling gubat/kabling machete” (Fülöp-szigetek), Orthosiphon aristatus, Orthosiphon spicatus, Orthosiphon blaetter, macskabajusz, Indischer Nierentee, Feuilles de Barbiflore és de De. Ázsia valószínűleg Délkelet-Ázsiából származik, különösen azért, mert érezhető volt a macskabajusz használata és évszázadok óta gyógynövényként használták a délkelet-ázsiai országokban, különösen Indonéziában és Malajziában.

A macskabajszflóra nagyon sok adagot tartalmaz, flavonok, polifenolok, bioaktív fehérjék, glikozidok, illóolajok és nagy mennyiségben kálium formájában. A macska bajuszflórájának számtalan funkciója a levelekből származik. Ennek az az oka, hogy az Orthosiphon mineus egynél több aktív összetevőt tartalmaz, például terpenoidokat és polifenolokat.

Az Os terápiás hatását elsősorban polifenoljairól ismerték fel, amelyek a növénylevélből származó legdominánsabb összetevők.

A macska bajuszának leveleit az „Orthosiphon mineus benth. Kamran Ashraf és munkatársai a Kiemelkedő élelmiszer-gyógyászat: a fitokémiai és farmakológiai aktivitások áttekintése” című könyvében megállapították, hogy kiváló farmakológiai hatásai vannak, például antioxidáns, antibakteriális, májvédő, gyulladáscsökkentő, citotoxikus, vérnyomáscsökkentő és értágító. A drhehealthbenefits.com és különböző kutatási folyóiratok részletesebben összefoglalták a liputan6-ot csütörtökön (22. 09. 29.) a macskabajszflóra funkciójával kapcsolatban:

A Cat Whiskers Flora felhasználási területei

  1. Hátfájás gyógyszer

Érezheti a macskabajusz növény előnyeit, ha a macska bajuszleveleit vízzel felforralja. Fogyasztás után a hátfájás lassan csökken, és ezt a mozgást, például kocogást is kísérnie kell.

2. Megkönnyíti a vizelést

Az Orthosiphon aristatus vagy Orthosiphon mineus vizeletürítés elősegítésére jó fogyasztásra, különösen időseknél. Nem ritka, hogy az idősek problémákat tapasztalnak a gyenge vizelet műfajokkal kapcsolatban. Tehát a vizelet fogyasztása egy kipróbálható módszer.

3. Alacsonyabb magas vérnyomás

Amikor a vérnyomása megemelkedik, a normál vérnyomás helyreállítása érdekében megpróbálhat minden nap elfogyasztani egy macskabajuszlevél-főzetet, így érezni fogja ennek a macskabajusznövénynek az előnyeit.

4. Reuma és ízületi gyulladás gyógyítása

A macskabajusz magas kalciumszinttel rendelkezik. Ezért kipróbálhatja fogyasztását reuma és ízületi gyulladás kezelésére.

5. A szifilisz kezelése

A szifilisz fájdalmat okozhat a nemi szervekben. Megpróbálhatja ezt leküzdeni, ha naponta egyszer vagy kétszer iszik macskabajuszlevél főzetet.

6. Köszvény elleni gyógyszer

A macskabajuszflóra funkciója végre a köszvény hagyományos gyógymódja. Ezt az egy növényt úgy fogyaszthatja, ha vízzel felforralt vizet iszik macskabajuszlevélből.

7. Cukorbetegség

A macskabajusz segíthet csökkenteni a cukorszintet és segít az inzulin szabályozásában.

A Cat Whiskers Flora előnyei

A különböző országokban használt macskabajusznövény 7 jótékony hatása az egészségre

Ráadásul nem csak vízzel forralva fogyasztják, a kutatások azt mutatják, hogy a macskabajusz termékek tabletták, kapszulák, teatasakok, italok, nyers gyógynövények, szárított levelek vagy kivonatok formájában kaphatók. A macskabajsznövény másik jótékony hatását Yin-Sir Chung és munkatársai említik, amelyek az anorexiával, a vízhajtókkal, az epilepszia kezelésével, az oxidatív stressz és a gyulladás elleni küzdelemmel stb. foglalkoznak.

Kamran Ahsraf és munkatársai kutatása megemlíti a macskabajszflóra funkcióját is, amelyet hasi fájdalom, vese- és hólyaggyulladás, valamint ödéma kezelésére használnak. A tanulmány azt is megállapította, hogy a macska bajusza szinergikusan növeli a tamoxifen aktivitását a hormonokra reagáló emlőráksejteken in vitro. Ezért ajánlott adjuvánsként szolgálni az áttétes emlőrák kezelésében.

Európában számtalan ember használja a macskabajuszlevél-kivonatot egészségének és közérzetének javítására, valamint tonikként vese- és hólyagkövek, máj- és epehólyag-betegségek, valamint hólyagfertőzések esetén. A macskabajsz előnyei a koleszterinszint csökkentésére való használatán keresztül is érezhetők.
Nos, szóval a macskabajusz-növény különféle funkciói, amelyeket számtalan tanulmány említ. A macskabajusz növény további használatánál jobb, ha nem fogyasztasz hiperbolát, és konzultálsz egy szakértővel.

supply: my.4Uetc.com

The submit A különböző országokban használt macskabajusznövény 7 jótékony hatása az egészségre appeared first on my.4Uetc.com.

Be the first to comment

Leave a Reply