5 egyszerű módja annak, hogy kilépj a komfortzónádból, amelyek közül az egyik: tanári kudarc

5 egyszerű módja annak, hogy kilépj a komfortzónádból, amelyek közül az egyik: tanári kudarc
,

5 egyszerű módja annak, hogy kilépj a komfortzónádból, amelyek közül az egyik: tanári kudarc

lightningmedia.com – 5 egyszerű módja annak, hogy kilépj a komfortzónádból, ezek egyike a tanári kudarc. komfortzóna, mint olyan helyzet, ahol jól érzi magát, és ahol képességeit és elszántságát nem teszik próbára. A komfortzóna mindenki számára biztonságos tér, egy bizonyosságot és biztonságot nyújtó zóna.

Szóval hogyan lehet kilépni a komfortzónádból? Íme 5 egyszerű módszer a komfortzónádból való kilépéshez, amelyeket utánozhatsz!

Keressen egy új elfoglaltságot

Ha a napi rutin túl monotonnak tűnik, nincs semmi baj, ha új tevékenységeket keresel. Nem kell azonnal drasztikusnak lenni, lassan változtathatod, hogy könnyebb legyen az alkalmazkodás

Terveket szőni

A terv készítése segíthet abban, hogy fokozatosan kilépj a komfortzónádból, és kordában tartsd azt. Amikor tervet készít, akkor valóban meg kell értenie, mit szeretne elérni, hogyan érheti el, és mérlegelnie kell az ezzel járó kockázatokat.

Optimista

Valamit elkezdeni szándékon és optimizmuson kell alapulnia. Ha nem vagy biztos benne, hogyan léphetsz ki a komfortzónádból?

A kudarcból tanárt tenni

A legtöbben annyira félünk a kudarctól, hogy inkább nem teszünk semmit, mint megpróbálunk. Kezdj el úgy gondolni a kudarcra, mint tanárra és tapasztalatra. Mit tanulhatsz ebből a kudarcból? Milyen tapasztalatokra tettél szert, és hogyan használtad ezeket önmagad fejlesztésére?

Kezdje kicsiben

Ne lépj ki azonnal a komfortzónádból, nagy valószínűséggel túlterheltnek fogod érezni magad, és vissza akarsz térni a komfortzónádba. Tegyen apró lépéseket a leküzdeni kívánt félelem felé.

Ajándékozd meg magad

Ahelyett, hogy elkerülné a kellemetlenséget, próbálja meg saját maga megoldani. Kezdj el gyakorolni, és ismerkedj meg a komfortzónádon kívüli dolgokkal.

Be the first to comment

Leave a Reply